ZDROWO NAMIESZANE Mieszanka na racuchy z mąką kokosową 210g - BIO
Spróbuj naszej mieszanki do przygotowania Racuchów z mąką kokosową! Niezwykle proste w przygotowaniu i bardzo puszyste. Idealne na śniadanie i jako przekąska. Wartościowy skład i wyjątkowy smak racuchy zawdzięczają mące z surowego miąższu kokosa. Dodaj do surowego ciasta banana pokrojonego w plasterki lub starte jabłko i ciesz się codziennie nowym smakiem śniadaniowych racuchów. Paczka racuchów wystarczy na śniadanie dla 4 osobowej rodziny
SKŁADNIKI mąka kokosowa* (21%), mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, cukier kokosowy*, mąka gryczana*, len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANA Do miski wbij 3 jajka i wymieszaj z 200 ml MLEKA i łyżką oleju. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną. Odczekaj 5 minut - racuchy będą dzięki temu bardziej puszyste. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno - racuchy z mąką kokosową nie lubią zbyt wysokiej temperatury. Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko natłuszczoną patelnię. Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przerwóć na drugą stronę. Druga strona potrzebuje już tylko około minutę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 818 kJ / 195 kcal Tłuszcz: 6,6 g; w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,5 g; Węglowodany: 25,0 g; w tym cukry: 8,3 g; Błonnik: 2,9 g; Białko: 7,7 g; Sól: 0,32 g.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |