AUGA Danie czerwone curry z grzybami shitake i soczewicą bezglutenowe (283g) - BIO
Masa netto: 283g
Producent: AUGA
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Litwa
Skład: woda, krem kokosowy* (ekstrakt z kokosa* 60%, woda), pomidory*, grzyby shiitake* (łac. Lentinula edodes) 10%, zielona soczewica* 8%, marchew*, ziemniaki*, smażona cebula* (cebula* , olej słonecznikowy*), cukier*, mąka ryżowa*, indyjskie przyprawy curry* 0,8% (zawiera: chili*, zosnek*), sól morska, słodka papryka w proszku*.
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Informacje o alergenach: Zawiera gluten
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 439/ 105
Węglowodany (g): 12,2
- w tym cukry (g): 4,0
Tłuszcz (g): 4,3
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 3,9
Błonnik(g): 2,5
Białko (g): 3,1
Sól (g): 0,78
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze 0-25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK