COCOA Czekolada surowa z jagodami Goji (50g) - BIO
Surowa czekolada z jagodami Goji.
Robiona ręcznie z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo, bogata w magnez, potas i żelazo.
Waga: 50g
Producent: SuroVital, Polska
Produkt rolnictwa ekologicznego, jednostka certyfikująca - Centrum Jakości AgroEko PL-EKO-09.
Skład: surowe ziarno kakaowca - eko, odparowany nektar z palmy kokosowej - eko, masło kakaowe - eko, jagody goji 5% - eko, kruszone ziarno kakaowca - eko, Bourbon wanilia - eko.
Zawartość kakao 60%.
Może zawierać śladowe ilości orzechów i migdałów.
Dzięki starannemu zmieleniu i ponad 60-godzinnemu konszowaniu w temperaturze poniżej 45st.C, zachowują one pełną wartość antyoksydacyjną oraz bogactwo makro i mikroelementów.
Odparowany nektar z palmy kokosowej dodaje czekoladzie słodyczy i karmelowej nutki smakowej. Niespotykanie niski indeks glikemiczny IG-35 tego naturalnego słodzika sprawia, że surowa czekolada COCOA jest doskonałą propozycją dla diabetyków i osób dbających o linię.
Trzeci składnik - jagody goji są owocem pochodzącym ze wzgórz Tybetu, docenianym za swoje właściwości antyoksydacyjne.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |